Novo

Proizvesti domaći proizvod vrhunske kvalitete – jasna je vizija Mesne industrije Menprom, porodične kompanije osnovane 1998. godine.

Vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg, goveđeg i purećeg mesa čine Menprom jednom od vodećih mesnih industrija u našoj zemlji.

Od prvog proizvoda do danas plasirali smo široku paletu zdravih, ukusnih proizvoda proizvedenih posebnom pažnjom i po jedinstvenim recepturama.

Kombinacija prirodnih tradicionalnih ukusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i tehnologije, te širenjem i osavremenjavanjem proizvodnih kapaciteta rezultat su sve veće potražnje i interesa za našim proizvodima.

Potvrda rečenom su brojne medalje i plakete u našem posjedu, kao priznanje za sve što smo godinama stvarali ali, ipak, ono čime se posebno ponosimo je činjenica da smo svojim kvalitetom stekli povjerenje naših kupaca i postali prepoznatljivo ime i brend u našoj zemlji.

Na stalno rastuće zahtjeve za bezbjednošću hrane odgovaramo uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 u 2007. godini čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina odvija na planski način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim i nadziranim uslovima, primjenjujući HACCP principe.

Time smo postali prva prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj certifikat.

Krajem 2008. godine uspješno smo implementirali i HALAL certifikat u okvire naše proizvodnje. Pored certifikata, kontrola zdravstvene ispravnosti i kvaliteta naših proizvoda se takođe svakodnevno vrši i u sklopu naše labaratorije koje je opremljena najsavremenijom opremom iz te oblasti.

Menprom danas predstavlja dinamično, savremeno preduzeće sa 160 zaposlenika, većinom mladih, visokoobrazovanih i ambicioznih kadrova.


Misija i vizija

Misija

Naša misija je osvojiti povjerenje kupaca i potrošača pružanjem visokokvalitetnih proizvoda vrhunskog okusa, te dodatnu vrijednost kroz stalni razvoj naših proizvoda.

Vizija

Naša vizija je biti standard i mjerilo kvaliteta,a naročito inovativnosti,biti drugačiji i pružati našim potrošačima uvijek nešto novo što će zadovaljavati njihove potrebe.

Strategija

Naša strategija je bazirana na:

1. Partnerstvu s kupcima

Zadovoljstvo kupca i potrošača stavljamo na prvo mjesto i sve aktivnosti provodimo s tim ciljem, ali naš je cilj ne samo zadovoljiti, već i prevazići očekivanja potrošača kvalitetom proizvoda. Na vrijeme ćemo isporučivati proizvode koje ispunjavaju potrebe i očekivanja kupaca i prepoznati zahtjeve kupca kroz otvorenu komunikaciju, praćenje zadovoljstva i analizu reklamacija.

2. Zaposlenima

Prihvatanja novih znanja i tehnologija je uslov napretka uz kvalitetnu obuku i edukaciju. Zbog toga strategiju baziramo na stalnoj edukaciji i obuci svih zaposlenih. Podržavaćemo timski rad, ali i insistiramo i na ličnoj odgovornosti i inicijativi svakog zaposlenog.

3. Odnosima sa dobavljačima

Odnos sa dobavljačima ćemo njegovati na bazi obostranih interesa i razvoja dobrih partnerskih odnosa.

4. Zadovoljenju zainteresovanih strana

Menprom d.o.o. će se razvijati i širiti zadovoljavajući pri tome želje i očekivanja svih zainteresovanih strana: poslovnih partnera, zaposlenika, vlasnika, dobavljača, državnih institucija i institucija društvene zajednice.

5. Odgovornom odnosu prema zajednici

Kontinuirana podrška sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima u lokalnoj zajednici, kao i podrška obrazovanju mladih i pomoć u rješavanju egzistencijalnih problema socijalno ugroženih biti će jedan od prioriteta Menprom d.o.o.

Gornja Tuzla, Januar 2010.
Direktor, Mensur Alić


Zaposleni


Jasna strategija i dobra organizacija za ostvarenje poslovnih ciljeva od izuzetnog značaja su za sve zaposlene u Menpromu. Većinu zaposlenih čine mladi, visokokbrazovni kadrovi koji svojim idejama i znanjem doprinose  boljem razvitku i napretku firme.

Menprom trenutno broji oko 160 zaposlenika gdje su većini pojedinaca sa kreativnim idejama osigurani uslovi rada u kojima su njihove sposobnosti došle do izražaja i u kojima se njihova kreativnost dalje razvija. Ono čime se Menprom vodi od osnivanja, i pored niza transformacija i tranzicija u svome procesu, jeste zadovoljstvo kupca kao trajni cilj i trajno opredjeljenje.

U međuljudskim odnosima zaposlenika Menproma cijene se timski rad, poštovanje, te povjerenje u međusobnom radu.
Mesna industrija Menprom nudi dodatne mogućnosti onima koji su odlučni i koji žele razvoj svojih profesionalnih sposobnosti. Takođe, nudi stalnu edukaciju, kroz razna predavanja i seminare.


Nagrade i priznanja

Mesna industrija Menprom je tokom svih proteklih godina veoma uspješno učestvovala na brojnim sajmovima. Neke od osvojenih nagrada su:

Sarajevski sajam Agro-food

2000 god. – Zlatna plaketa za proizvod Pileća šunka 
2000 god. – Srebrna medalja za proizvod Domaća juneća kobasica 

Gradačački sajam

2001. god. – Srebrna plaketa za proizvod Majevička salama 
2001. god. – Bronzana plaketa za proizvode Domaća juneća kobasica i Bosanski sudžuk 
2002. god. – Srebrna plaketa za proizvod Pileća prsa u ovitku 
2002. god. – Bronzana plaketa za proizvode Domaća juneća kobasica i Majevička salama 
2003. god. – Zlatna plaketa za proizvod Pileća prsa u ovitku 
2003. god. – Bronzana plaketa za proizvod Majevička salama 
2004. god. – Bronzana plaketa za proizvod Majevička salama 
2004. god. – Zlatna plaketa za proizvod Pileća hrenovka Pollo 
2005. god. – Srebrna plaketa za proizvod Pileća kobasica Koko 
2006. god. – Zlatna plaketa za proizvod Pileća salama Pollo 
2006. god. – Srebrna plaketa za proizvod Pileća hrenovka mini

Međunarodni poljoprivredni sajam Novi Sad

2009. god. – Zlatna medalja za proizvod Pileća salama Pollo 
2009. god. – Bronzana medalja za proizvod Pileća hrenovka Pollo 
2009. god. – Zlatna plaketa za kvalitet proizvoda sa Halal certifikatom 
2012. god. – Zlatna medalja za proizvod Goveđi pršut Premi 
2012. god. – Srebrna medalja za proizvod Goveđi kulen Premi 
2013. god. – Zlatna medalja za Goveđi narezak Premi
2013. god. – Srebrna medalja za Pileću paštetu Pollo 95 g

Međunarodni sajam Agra Slovenija

2016 – Zlatna medalja  za proizvod Goveđi pršut Premi kg,
2016 – Srebrena medalja za proizvod Pureća šunka Pure kg,
2016- Bronzana medalja za proizvod Panonska kobasica blaga 250g.