Novo

Menprom opremio kabinet bosanskog jezika

Mesna industrija Menprom, kao društveno odgovorna kompanija, redovno se uključuje u projekte za pomoć lokalnoj zajednici. Kao rezultat toga više puta je nabavljana oprema za osnovnu školu Gornja Tuzla . Ova škola je u proteklom periodu dobila razglas, klima uređaje i dvije savremene školske table.
Uvažavajući potrebe ove škole, prije nekoliko dana, učenicima je u potpunosti opremljen kabinet Bosanskog jezika. Vrijednost ove investicije je 3100 KM .

Ja sam danas ovdje sretan zbog toga što imam mogućnosti i mogu pomoći lokalnoj zajednici i to jeste obaveza naših kompanija da pomažemo lokalnoj zajednici, jer u njoj radimo i u njoj sarađujemo dio sredstava, pa prema tome dio sredstava moramo i vratiti. Sretan sam zbog ovih učenika koji sjede ovdje u novim klupama, a do neki dan su sjedili u klupama koje su stare preko 30 godina

- kazao je Mensur Alić, vlasnik i direktor mesne industrije Menprom, Gornja Tuzla.

Ifat Mumić, direktor O.Š. Gornja Tuzla ističe da je ovo zapravo najbolji dokaz saradnje škole sa lokalnom zajednicom, odnosno da trebamo poraditi u ovoj teškoj društveno – ekonomskoj situaciji i koristiti kapacitete loklane zajednice.

Mislim da je ovo jedan od najsvjetlijih primjera, a u tom smjeru ćemo ići i u narednom periodu

- kazao je Mumić.

Vlasnik Menproma, Mensur Alić đacima je obećao da će u dogledno vrijeme imati opremljen još jedan kabinet, kao i da će se uvijek rado odazivati na akcije koje uključuju bilo koji vid pomoći učenicima ove škole.