Hrskave pljeskavice u kornfleksu

Potrebni sastojci:

  • 3 pljeskavice od Menprom junećeg mljevenog mesa

  • 3 kašike rendanog parmezana

  • so

  • sveže mljeveni crni biber

  • 2 kašičice senfa

  • pileća šunka

  • ementaler

  • 1 jaje

  • 1 bjelance

  • malo rendanog permezana

  • integralni i obični korn fleks

  • za sos: 1 šolja domaće majoneze, 2 kašike slatkog kečapa, 1 kašičica soka od limuna, 1/2 kašičica sveže mljevenog bibera, 1/2 kašičice soli

 

Priprema jela:

 

U blender stavite meso, dodajte bjelance, so, biber i senf i sve zajedno sameljite. Na manje komade isjecite pileću šunku i sir. Ruke namažite sa malo ulja, pa odvojite dio smjese sa mesom, veličine po vašoj želji, u zavisnosti od željenje veličine pljeskavica.

 

Na papiru za pečenje, koji ste isto malo namazali uljem, oblikujte krug od mesa. Stavite parče šunke i sira, dodajte još malo smjese od mesa i oblikujte pljeskavice. Spremljene pljeskavice poredajte na papir za pečenje, podmazan uljem. Tako radite sve dok imate smjese sa mesom, šunke i sira.

Viljuškom umutite jedno jaje, bjelance i parmezan. Pomiješajte oba korn fleksa, pa to sameljite u blenderu, ali tako da vam ostanu i veći komadi. Uključite rernu na 200°C.

 

Spremljene pljeskavice prvo uvaljajte u mješavinu jaja i sira, pa zatim u mljeveni korn fleks. Poredajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 30 minuta. Dok se meso peče spremite sos: pomiješajte sve sastojke, probajte, pa ako je potrebno dodajte so i biber.