Meso u woku na indonezijski način

Potrebni sastojci:

 

  • 600 g Menprom junećih kocki

  • 1 vezica mladog luka

  • 3 čehne bijelog luka

  • 1 štap limunske trave

  • 50 ml ulja

  • 1 kašičica naribanog đumbira

  • 1 kašičica mljevenog korijandera

  • 1 kašičica smeđeg šećera

  • 1 sjeckani paradajz (koncentrat)

  • 2 kašičice miješanih začina i po želji soli

 

Priprema jela:

 

Meso pripremite za pečenje. Mladi luk narežite na trakice, bijeli luk nasjeckajte, a limunskoj travi deblji dio sitno narežite.U woku, na dobro zagrijanom ulju, upržite meso, uz stalno miješanje do zlatne boje. Meso izvadite, a na ulje dodajte luk, bijeli luk, đumbir, limunsku travu i upržite. Dodajte korijander, šećer, paradajz i začine. Vratite meso u wok i kratko dinstajte.