📢 Zajedno u borbi protiv COVID-19. Kompanija Menprom uručila vrijednu donaciju UKC Tuzla. ❤️

02.11.2020
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u našem gradu izazvanu virusom COVID-19, značaj Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, kao i na broj zaraženih pacijenata koji se trenutno nalaze u navedenoj Ustanovi, osjećali smo odgovornost i potrebu pomoći UKC-u Tuzla u svrhu poboljšanja kvalitete zdravstvene skrbi naših sugrađana.
 
Tim povodom, kompanija Menprom je uručila vrijednu donaciju Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Riječ je o 17 specijalnih dozatora za kisik koji će biti raspoređeni u jedinici za respiratornu podršku pacijentima u Covid bolnici.
 
Primopredaji ove značajne donacije prisustvovali su vlasnik kompanije Menprom, Alić Mensur i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović sa pomoćnikom direktora za medicinske poslove, prof. dr. Šekibom Umihanićem.
 
U ovim izvanrednim i teškim trenucima naročito cijenimo napore koje zdravstveni radnici ulažu u liječenje svojih pacijenata. Zato nam je drago da ovom donacijom možemo pomoći Kliničkom centru Tuzla u nastavku njihovog hvale vrijednog rada.
 
Moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo jer u zajednici u kojoj postoji empatija i solidarnost motivirajuće je i lakše raditi!