Pregledajte nove recepte svake sedmice.
Ukusni i jednostavni obroci koji zahtijevaju vrlo malo vremena za pripremu.
Oprati rižu, izrendati crveni luk, paradajz izrendati (iskoristiti izvađenu sredinu ako nemate svijež može sok od paradajza ili iz zamrzivača na pola odmrznut), izrendati krompir, sitno isjeckati sredinu patlidžana kojeg smo prethodno pripremili za filovanje.Navedene sastojke pomiješati sa mljevenom Menprom junetinom, dodati biber, so sa začinskim povrćem, malo crvene paprike i nekoliko kašika ulja...
U zdjelu staviti 150 grama Uvijek svježeg mljevenog mesa, dodati začine i po jednu supenu kašiku parmezana i maslinovog ulja. Sve dobro promiješati i formirati pljesku....
Mijesiti tijesto, tako da ne bude ni previše tvrdo, dodavati brašno po potrebi. Tijesto držite u plastičnoj kesi najmanje 20 min (u hladnjaku i do 2 dana )...
Krompir isiječemo na kockice i kuhamo 20 min od ključanja vode. Izvadimo krompir i izgnjeimo ga. Dodamo puter, mlijeko, so i vegetu po ukusu....
Namočiti grah preko noći da omekša u oko 2 l vode. Procijediti ga, oprati i skuhati u čistoj vodi. Na vrućem ulju popržiti sitno sjeckani luk i kobasice uz crvenu papriku, pa dodati u skuhani grah....
Namazati lagani mliječni namaz na pecivo, dodati Premi pureću i Premi pileću šunku, kao i svježe povrće po želji, i uživati u ukusnom obroku bez grižnje savjesti...
Sve što je potrebno za najukusniju novogodišnju mezu...
Skuhati 2 jaja i izrezati šampinjone na listiće. Tijesto premazati sosom od paradajza i naribati sir...
Narezati luk na sitne kockice i uz rižu dodati u mljeveno meso. Posoliti, popapriti, dodati peršun i sve dobro promiješati. Napraviti od mesa kuglice i složiti u lonac, preliti mješavinom paradajz sosa i vode i malo posoliti....
Stavite meso u posudu s ulje, ocatom i začinima i sve dobro promiješajte rukama. Nasjeckajte luk i papriku i u kombinaciji sa komadićima mariniranog mesa, nabodite na štapiće...