Švicarski burger

Potrebni sastojci:

  • 150 gr Uvijek svježeg mljevenog mesa
  • 100g Premi goveđeg pršuta
  • Tri vrste sira
  • Maslinovo ulje
  • Pecivo
  • Salata
  • Začini: vlasac, sol i biber
  • Sos: Kečap, majoneza, origano i chilli

 

Priprema jela:

 

U zdjelu staviti 150 grama Uvijek svježeg mljevenog mesa, dodati začine i po jednu supenu kašiku parmezana i maslinovog ulja. Sve dobro promiješati i formirati pljesku. Staviti pljesku na tavu i pržiti osam minuta s obje strane. Dok se meso prži, u manju zdjelu staviti dvije supene kašike kečapa i jednu supenu kašiku majoneze, dodati origano i malo chilli-ja. Sve dobro promiješati i razmazati po pecivu i dodati salatu.

 

Na grill tavu staviti goveđi pršut da se preprži, te staviti na pecivo nakon sosa. Nakon osam minuta prženja, na pljesku staviti krišku trapista i poklopiti poklopcem da se istopi. kada se sir istopi, pljesku staviti na goveđi pršut, a onda i fetu. Na vrh staviti malo sosa i posuti vlascem.