Mesna industrija Menprom sponzor 3. Tuzlanskog noćnog polumaratona

22.07.2019
U Tuzli je 20.07.2019. godine  održan 3. Tuzlanski noćni polumaraton. Kompanija Menprom je s ponosom i ove godine bila sponzor ovog velikog sportskog događaja, gdje smo velike i male učesnike obradovalima ukusnim sendvičima koji su im vrlo brzo vratili snagu. Za učesnike Fun Run polumaratona pripremili smo roštiljske Menprom specijalitete.

Učešće je uzelo preko 1100 učesnika, a osim trkača iz BiH, ulicama Tuzle trčali su i trkači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske, Francuske, Danske, Albanije, Kenije, Luxembourga, Kanade, Amerike, Australije…

Organizator događaja Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla angažirao je preko 200 volontera i redara koji su neizostavan dio ovakvog događaja. Tuzla je sin

oć bila izuzetno posjećena od strane brojnih gostiju baš kako i dolikuje jednom gradu koji je po svojoj posebnosti prepoznatljiv u cijelom svijetu. Tuzla je grad kulture, sporta, univerzitetski grad.

 

Posebno poznat po multikulturalnosti, promociji pozitivnih životnih vrijednosti, grad koji njeguje kulturne i povijesne znamenitosti. Ovdje je svatko dobrodošao i uopće nema sumnje da je Tuzla sinoć bila grad velikih prijateljstava, druženja i promocije pozitivnih vrijednosti.

Ustrajni u svojoj nakani da iz godine u godinu budemo sve bolji, ARK „Rekreativci“ Tuzla su ove godine uz polumaraton i Fun Run utrku na 5k, organizirali i dječju utrku. Koliko smo prepoznati kao pozitivan primjer dokazuje činjenica da je u samo par dana pristiglo 300 prijava koliko je bilo i planirano. Novost ove godine je i humani aspekt, te je u suradnji s centrom „Mali svijet“ uspješno realiziran projekt „Za nekoga s autizmom“.

 

Cilj projekta je da se putem prodaje kilometara i metara učesnika na nekoj od trka prikupe sredstva koja će biti usmjerena u toplifikaciju ovog Centra. Svoje kilometre/metre prodavalo je oko 150 trkača, a iste je bilo moguće otkupiti i na licu mjesta. Uplate su moguće sve do kraja ovog mjeseca.