Obilježen Svjetski dan hrane pod motom “Niko ne smije biti izostavljen”

21.10.2022

Povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, koji se održava pod motom „𝐍𝐢𝐤𝐨 𝐧𝐞 𝐬𝐦𝐢𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝐢𝐳𝐨𝐬𝐭𝐚𝐯𝐥𝐣𝐞𝐧“, i ove godine smo realizovali nekoliko humanitarnih akcija kako bismo učinili više i bolje za našu lokalnu zajednicu i udruženim snagama potakli svijest o empatiji i humanosti.

 

U saradnji sa udruženjem Pomozi.ba podržali smo projekat pod nazivom “Obrok za sve” i uručili vrijednu donaciju, kako bi se pripremili ukusni i topli obroci i dostavili na kućni prag starijih, iznemoglih i socijalno ugroženih osoba.

 

Zajedno sa našim zaposlenicima realizovali smo i akciju podijele 25 humanitarnih paketa pomoći za najugroženije kategorije stanovništva. Donirane pakete pomoći naši zaposleni su direktno uručili onima kojima je pomoć zaista potrebna, svojim komšijama, sugrađanima i poznanicima.

 

Nismo zaboravili ni naše najmlađe. U saradnji sa JU Osnovna škola “Dositej Obradović” Koraj organizovali smo predivno druženje i edukativno predavanje na temu sigurne i zdrave prehrane i poklonili paketiće sa Menprom proizvodima koji su izmamili iskrenu dječiju radost i osmijehe.

 

Izazovna vremena u kojima živimo treba da nas ujedine da budemo još solidarniji i bolji jedni prema drugima.