Obilježen Svjetski dan sigurnosti hrane

09.06.2022
Uz druženje i edukativno predavanje trećim razredima JU Osnovna škola Brčanska Malta u Tuzli, obilježen je Svjetski dan sigurnosti hrane.
Kažu da je sigurna hrana čuvar zdravlja. Zato smo danas, povodom obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti hrane, u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom, veterinarskom laboratorijom Multilab iz Tuzle organizovali predivno druženje i edukativno predavanje trećim razredima JU Osnovne škole Brčanska Malta u Tuzli, na temu sigurne i zdrave prehrane.
Glavni cilj ove društveno odgovorne aktivnosti jeste promovisanje zdravih prehrambenih navika kod djece kao i podizanje svijesti o važnosti sigurne i zdrave prehrane i održavanju zdravog načina života.
Ova djeca prepuna su energije, ljubavi, te želje za učenjem i otvoreni su za nova znanja. Zato smo izuzetno ponosni i sretni što smo ovaj međunarodni dan obilježili uz iskrene dječije osmijehe i teme koje će potaknuti brigu o zdravlju naših najmlađih.
Sigurnost hrane odgovornost je svih nas. Zato će nama u Menpromu posvećenost kvaliteti, sigurnosti i zdravstvenoj ispravnosti naših proizvoda zauvijek biti i ostati prioritet.