Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Burek sa Menprom mljevenim mesom i vrganjima - Menprom

Burek sa Menprom mljevenim mesom i vrganjima

Sastojci:

 

500 g Menprom mljevenog mesa

1 glavica luka

300 g vrganja

500 g brašna

300 ml mlake vode

so, biber, ulje

 

Priprema:

 

Možda vas je sam naslov malo zbunio i razmišljate kakav je to burek sa vrganjima? Burek je burek. Apsolutno se slažemo s tim, ali ako vam nekad zafali inspiracije i poželite se malo odmaći od svakodnevnog, ovo je super recept.

Za pripremu ovakvog bureka koristite iste metode kao kod klasičnog. Pomiješajte brašno i so, dodajte malo ulja i potkuhajte tijesto sa mlakom vodom. Jufku pustite da odstoji. U međuvremenu pripremite punjenje. U smjesu Menprom mljevenog mesa dodajte proprženi crveni luk i začine po želji. Mi smo koristili so i biber. Razlika naspram običnog fila za burek je u tome što dodajemo sitno sjeckane vrganje koje smo prethodno natopili u vodi.

Razvučete jufku, punite i motate kao obični burek. Na ovaj način ste pripremili nešto što volite, ali sa malom izmjenom. Nakon pečenja, burek sa vrganjima možete preliti sa malo vode i putera, ali i jogurta.

Prijatno.