Chilli con carne

Sastojci

 

800 g Menprom juneće kocke

1 kašika Vegete

250-300 ml vode

25 g Kukuruznog brašna

1 kašika Worcestershire umaka

malo kumina u prahu

1 kašika smeđeg šećera

2 male kašike majčine dušice

Lovorov list

2 češnja bijelog luka

50 ml ulja

3 ljute papričice

150 g luka

½ kašike bibera

 

Priprema

 

Menprom juneće kocke kratko izdinstajte na ulju.

Dodajte nasjeckani luk, dvije ljute papričice koje ste prethodno očistili od sjemenki i narezali na kolutiće, lovorov list, protisnuti bijeli luk, majčinu dušicu, kumin i Vegetu. Sve dobro promiješajte i dinstajte uz dolijevanje vodom. Kad meso gotovo omekša, dodajte šećer, wochestershire umak i biber. Kukuruzno brašno pomiješajte s narezanom i od sjemenki očišćenom papričicom i pospite po mesu.

Sve dobro promiješajte i zalijte vodom. Zajedno kuhajte još 10-ak minuta.