Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Grah s Tuzlanskom roštiljskom ljutom kobasicom - Menprom

Grah s Tuzlanskom roštiljskom ljutom kobasicom

Sastojci:

500 g graha

Ulje

1 crveni luk srednje veličine

2 male paprike

1 bijeli luk

1 velika mrkva

3 litre vode

Lovorov list

Sol

Biber

Mješavina začina

6 komada Tuzlanske roštiljske ljute kobasice

 

Za zapršku:

100 ml ulja

2 supene kašike brašna

1 supena kašika mljevene slatke crvene paprike

Priprema:

Dan ranije namočiti grah u vodi: prebaciti grah u posudu i sipati vode toliko da prekrije grah. Ostaviti grah da odstoji preko noći, 24 sata. Naredni dan procijediti grah.

Crveni i bijeli luk prepržiti na ulju. Dodati narezanu mrkvu i papriku i sve promiješati. Ubaciti kockice paradajza i dobro promiješati. Dodati procijeđeni grah i zaliti s 3 litra vode. Nakon toga, ubaciti lovorov list i začine. Poklopiti i kad prokuha, kupati na srednje jakoj vatri 90minuta.

U posebnoj posudi zagrijati ulje i ubaciti brašno. Sve miješati i dodati mljevenu crvenu papriku. Nakon što se sve kratko preprži ubaciti grah i dobro izmiješati. Spojiti dio tekućine od graha i zapršku, te sve uliti u grah. Ubaciti Tuzlanske roštiljske ljute kobasice i sve kuhati još 15 minuta.

Servirati dok je vruće.