Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Hadžijski ćevap - Menprom

Hadžijski ćevap

Sastojci:

 

2 glavice crvenog luka

350 g junećeg mljevenog Menprom mesa

300 g šampinjona

mrkva

crvena paprika

žuta paprika

paradajz

grančica svježeg peršuna

puter, maslinovo ulje

so, biber, crvena paprika, muškatni orah

 

 

Priprema:

 

Prvo isjeckajte luk i jednu veću mrkvu na sitne kockice. Izdinstajte na mješavini od 1 kašike putera i 1 kašike maslinovog ulja. Dodati 350 g junećeg mesa. Kad meso promijeni boju i nestane vode, dodati 300 g šampinjona isjeckanih na listove i 1 veći paradajz koji je potrebno oguliti i isjeckati na kocke. Pustiti da se dinsta u soku koji puste gljive i povrće. Kad tekućine nestane, dodavati temeljac (cca pola litra). Kad meso postane mekano dodati paprika isjeckane na kockice i malo svježeg peršuna. Začiniti. Sve dinstati još nekoliko minuta.
Za to vrijeme ugrijati rernu na 200°C. Uzeti papir za pečenje te ga malo zgužvati. Staviti papir u zdjelice. Nakon toga puniti tako pripremljene posude sa mesom i povrćem. Krajeve papira svezati kao paketiće i pričvrstiti kanapom. Sve paketiće smjestiti u tepsiju, dodati jednu čašu vode oko paketića i peći sve u rerni još cca 40 min. Servirati sa kiselim vrhnjem uz dobro raspoloženje.

 

Napomena:

Ovaj recept je za nas pripremila nutricionistkinja Marizela Šabanović.