Potrebni sastojci:
3 pljeskavice od Menprom junećeg mljevenog mesa
3 kašike rendanog parmezana
so
sveže mljeveni crni biber
2 kašičice senfa
pileća šunka
ementaler
1 jaje
1 bjelance
malo rendanog permezana
integralni i obični korn fleks
za sos: 1 šolja domaće majoneze, 2 kašike slatkog kečapa, 1 kašičica soka od limuna, 1/2 kašičica sveže mljevenog bibera, 1/2 kašičice soli
Priprema jela:
U blender stavite meso, dodajte bjelance, so, biber i senf i sve zajedno sameljite. Na manje komade isjecite pileću šunku i sir. Ruke namažite sa malo ulja, pa odvojite dio smjese sa mesom, veličine po vašoj želji, u zavisnosti od željenje veličine pljeskavica.
Na papiru za pečenje, koji ste isto malo namazali uljem, oblikujte krug od mesa. Stavite parče šunke i sira, dodajte još malo smjese od mesa i oblikujte pljeskavice. Spremljene pljeskavice poredajte na papir za pečenje, podmazan uljem. Tako radite sve dok imate smjese sa mesom, šunke i sira.
Viljuškom umutite jedno jaje, bjelance i parmezan. Pomiješajte oba korn fleksa, pa to sameljite u blenderu, ali tako da vam ostanu i veći komadi. Uključite rernu na 200°C.
Spremljene pljeskavice prvo uvaljajte u mješavinu jaja i sira, pa zatim u mljeveni korn fleks. Poredajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 30 minuta. Dok se meso peče spremite sos: pomiješajte sve sastojke, probajte, pa ako je potrebno dodajte so i biber.