Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Kobasice u luku i pivu - Menprom

Kobasice u luku i pivu

Sastojci 

 

500 g Tuzlanske roštiljske kobasice

1 velika glavica luka

3 dl svijetlog  piva

Začini (biber, sol)

 

 

Priprema

 

Kobasice možete pripremiti po želji za pečenje ili ih ostaviti čitave. Nasjecite luk na tanje polukrugove. U vatrostalnu keramičku tepsiju najprije rasporedite luk da prekrije dno, pobiberite i posolite prstohvatom soli. Predajte kobasice i nalijte pivo.

Rernu zagrijte na 220C i precite oko sat vremena. Povremeno promješajte, kako bi se kobasice isprekle sa svih strana. Nije potrebno dodavati masnoću, jer su kobasice same po sebi vrlo masne. Šta više, nakon pečenja, kašikom odvadite višak masnoće.