Krastavci punjeni faširanim mesom

Potrebni sastojci:

  • 1kg svježih krastavaca (srednje veličine)

  • 1 kašika kukuruznog škroba

  • 2 kašike soja umaka

  • Za nadjev: 300g mljevenog mesa, 200g špinata, 2čehna bijelog luka, 50g luka, 2-3 kašike soja umaka, 1 kašika sezamovog ulja

 

Priprema jela:

 

Špinat operite, kratko blanširajte, ocijedite i sitno narežite. Luk i bijeli luk nasjeckajte. Meso stavite u zdjelu, dodajte špinat, luk, bijeli luk, soja umak, sezamovo ulje, đumbir, malo soli i vegetu pa sve zajedno izmiješajte. Po potrebi možete dodati i malo vode.

 

Krastavce operite, ogulite i iskružite im sredinu. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, uvaljajte u kukuruzni škrob i pržite na zagrijanom ulju sa svih strana. Pred kraj pečenja dodajte izkruženu sredinu krastavaca i soja umak. Polijte s malo vode i kratko prokuhajte.