Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Lazanje bolonjez sa Menprom mljevenim mesom - Menprom

Lazanje bolonjez sa Menprom mljevenim mesom

Sastojci:

400 g Menprom mljevenog mesa

1 glavica luka

2 kašike maslinovog ulja

200 ml paradajz sosa

200 ml vode

so, mješavina začina, biber, crvena paprika

80 g maslaca

80 g oštrog brašna

750 ml mlijeka

200 g gorgonzola sira

kore za lazanje

nekoliko komada cherry paradajza

nekoliko komada mini mocarele

 

Priprema:

Sa Menprom mljevenim mesom napravite vaš omiljeni bolonjez sos. Ispržite luk na maslinovom ulju, dodajte meso, propržite dok ne dobije lijepu boju. Zatim dodajte paradajz sos i vodu. Začinite i kuhajte do željene gustine. Po potrebi zagustite sa kašikom brašna i malo vode.

Pored ovog vječnog klasika, pripremite još jedan, preukusan, a jednostavan, bešamel sos sa gorgonzolom. Rastopite maslac, dodajte mu brašno, izmiješajte dobro i propržite. Ugrijte mlijeko i u njega dodajte propečeno brašno i začinite. Miješajte i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta. Na kraju dodajte naribanu gorgonzolu.

Kore za lazanje blago blanširajte. U posudu za lazanje stavljajte prvo kore, zatim bolonjez sos pa bešamel. Tim redoslijedom slažite do vrha posude.

Lazanje bolonjez završite sa čeri paradajzom i mini mocarelom.

Pecite u rerni 30 minuta na 180 stepeni.

Vrlo brzo ste dobili ručak ili večeru kojoj će se obradovati svi ukućani.