Lazanje u tavi

Potrebni sastojci:

 

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 kom crvenog luka

  • 3 česne bijelog luka

  • so

  • biber

  • mala kašika crvene paprike

  • 450 g Menprom mljevenog mesa

  • 8 listova tijesta za lazanje

  • 225 ml pire od paradajza

  • 790 g paradajza pelata (konzervisanog)

  • 1/3 šoljice vode

  • 1 šoljica sira, kravlji svježi (cottage)

  • 170 g mozzarelle

 

Priprema jela:

 

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i dinstajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani bijeli luk, ½ kašičice soli, bibera i papriku.

Dodajte mljeveno meso i povremeno mješajte dok ne izgubi ružičastu boju. Na meso poslažite listove za lazanje, pa ulijte pire od paradajza i vodu. Pokrijte, a kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još po potrebi. Skinite lazanje s vatre i umiješajte cottage.

 

Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.