Potrebni sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 kom crvenog luka
3 česne bijelog luka
so
biber
mala kašika crvene paprike
450 g Menprom mljevenog mesa
8 listova tijesta za lazanje
225 ml pire od paradajza
790 g paradajza pelata (konzervisanog)
1/3 šoljice vode
1 šoljica sira, kravlji svježi (cottage)
170 g mozzarelle
Priprema jela:
Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i dinstajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani bijeli luk, ½ kašičice soli, bibera i papriku.
Dodajte mljeveno meso i povremeno mješajte dok ne izgubi ružičastu boju. Na meso poslažite listove za lazanje, pa ulijte pire od paradajza i vodu. Pokrijte, a kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još po potrebi. Skinite lazanje s vatre i umiješajte cottage.
Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.