Potrebni sastojci:
350 gr Menprom mljeveno meso
100 gr Menprom suhog mesa
1 struk poriluka
4 veća krompira
1 velika ili 2 manje mrkve
2 dl mlijeka
2 dl jogurta
2 kašičice brašna
4 kašičice parmezana
po potrebi ulje, maslac, biber, so, peršun
Priprema jela:
Krompire i mrkvu očistiti, izrezati na kockice (kao za francusku salatu), te skuhati u slanoj vodi. Poriluk dobro oprati pod tekućom vodom, izrezati sitno i bijeli dio kao i zeleni i popržiti na malo ulja. Kad je poriluk omekšao, dodati mljeveno meso i pržiti nepokriveno dok sva voda ne ispari.
Posoliti i pobiberiti. Na maslacu propržiti brašno, doliti mlijeko i žustro miješati da se ne stvore grudvice. Čim smjesa zagusti, skloniti s vatre, umiješati jogurt, posoliti i pobiberiti. U vatrostalnu posudu ( ili po želji neku drugu koja može u rernu) staviti ocijeđene krompire i mrkvu, dodati meso s porilukom te sve preliti bijelim umakom.
Dobro promiješati, na vrh staviti nekoliko komadića maslaca, posipati isjeckanim peršunom i ribanim parmezanom. Zapeći do korice.