Potrebni sastojci:
8 palačinki
400 g krupno mljevene Menprom junetine
4 kašike ulja
1 glavica luka
2 čehna bijelog luka
so
mljevena ljuta paprika
1 zelena paprika
100g paradajza
15g oštrog brašna
150ml kiselog vrhnja
200ml slatkog vrhnja
1 kašika vegete
Priprema jela:
U tavi na zagrijanom ulju kratko propržite nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso, dobro ga ispržite, umiješajte crvenu papriku i nastavite pirjati uz zalijevanje vodom po potrebi.
Napola omekšanom mesu dodajte papriku i oguljeni paradajz (sve narezano na kocke), nasjeckani bijeli luk, malo soli i vegetu. Na kraju, umiješajte brašno, koje ste razmutili s dvije kašike kiselog vrhnja, kratko prokuhajte i malo ohladite. Tako pripremljenim nadjevom nadjenite vruće palačinke pa ih savijte u obliku jastučića ili na neki drugi način. U istoj tavi zagrijte slatko vrhnje i ostatak kiselog vrhnja, pa dio mješavine izlijte u vatrostalnu posudu.
Po tome složite pripremljene palačinke i prelijte ih ostatkom vrhnja. Stavite u vruću pećnicu da se kratko zapeku. Posluživanje Palačinke s mesom ukrasite po želji narezanom paprikom i poslužite vruće