Potrebni sastojci:
450 g Menprom mljevenog mesa
4 komada velikih ili 8 manjih šampinjona
1 luk
1 svježi paradajz
20 g soli
10 g bibera
pola vezice peršuna
70 g sira gaude
50 ml ulja
Priprema jela:
Sitno sjeckani luk prepržite na ulju do zlatno žute boje. Peteljke šampinjona odvojite od klobuka i narežite na listiće. Na preprženi luk dodajte meso te sve zajedno prepržite, te kad se meso malo stisnulo dodajte rezane šampinjone. Sve zajedno začinite sa solju, biberom i sjeckanim peršunom te dodajte paradajz izrezan na kockice.
Šampinjone kratko prepržite na tavi ili grillu. Vatrostalnu posudu premažite maslacem, poredajte šampinjone tako da klobuk bude prema gore te smjesom mesa napunite svaki šampinjon. Na vrh šampinjona posložite sir rezan na trakice te stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni na gornju rešetku i pecite 20-30 minuta.Najbolje poslužiti uz zelenu salatu.