Potrebni sastojci:
4-5 komada crnog luka
500 gr. Menprom junećih kocki
miješani začini, so, biber
1 -2 lovorova lista
300 ml. pirea od paradajza
200 gr. pečurki
200 ml. sosa po želji
300 gr. Menprom junećeg mljevenog mesa
ulje, po potrebi
2 kašike brašna
1 kašika tucane paprike
Priprema jela:
Pripremite sve sastojke koji su vam potrebni. Luk očistite, te isjeckajte na kockice. Konzervu pečurki procijedite. Od mljevenog mesa napravite kuglice veličine oraha. U šerpu, u kojoj ćete kuhati,nalijte ulja koliko je potrebno da pokrijete dno. Dodajte isjeckani luk. Pržite luk dok omekša.
Potom, dodajte nasjeckano meso, te i njega pržite, te dodajte procijeđene pečurke. Dodajte začine i pire od paradajza. Dodajte i sos po želji, te dodajte i vode, ukoliko je potrebno da pokrijete svo meso. Kada počne da vri, dodajte mljeveno meso. Poklopite, te kuhajte oko 1 sat, dok meso bude skoro kuhano. U tavu nalijte ulja, kolko je potrebno da pokrije dno. Dodajte brašno, te stalno miješajte da se brašno malo uprži.
Dodajte zapršku u meso. Vratite šerpu sa mesom na vatru, da se čorbica zgusne. Čorbu prebacite u zemljanu tavu. Stavite je u prethodno zagrijanu rernu i pecite na 250 stepeni nekih 30 minuta.