Slana štrudla sa goveđim pršutom i feta sirom

Sastojci

 

450 g brašna

250 ml vode

Kafena kašika šećera

Kafena kašika soli

1 suhi kvasac

200 g goveđeg pršuta Premi

250 g feta sira

Maslinovo ulje

Jogurt po želji

 

Priprema

 

 

Pripremiti tijesto tako što sve sastojke pomiješate. Ako ne volite slano, možda je bolje u tijesto ne staviti soli uopšte ili vrlo malo jer će vam pršut i feta sir dati dosta soli. Tijesto ostaviti da odstoji, te za to vrijeme pripremiti Goveđi pršut i feta sir. Pršut narežite na sitine kockice, a sir usitnite. Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga nešto deblje nego što biste kada pripremate pizzu. Na tijesto prvo stavite pršut, zatim sir, te sve to pošropite maslinovim uljem. Štrudlu zarolajte i po želji premažite jogurtom. Pecite na 180 stepeni 45 minuta do 1h u zavisnosti od jačine rerne.