Potrebni sastojci:
Menprom mesne kocke 600g
Ulje
lovorov list
sok od paradajza 250ml
bosiljak
mljeveni začini
so
peršun
crni luk
slatka paprika
biber
Priprema jela:
Oljuštite crni luk i sitno ga isjeckajte. Na prethodno zagrijanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju. Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta. Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora I mesne kocke.
Dolijte vodu, promiješajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka. Ukoliko je potrebno, s vremena na vrijeme, dolijte vodu. Petnaestak minuta prije nego što je gulaš završen, dodajte mljevene začine i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu. Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min. Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom. Prijatno!