Zajedno rastemo i pravimo promjene u svojim zajednicama i okolišu

24.05.2024

U petak, 17.05.2024. godine, kompanija Menprom je ugostila posjetitelje iz Mostara, Konjica, Trebinja, Ljubinja, Stoca, Prozora i Jablanice, predstavnike lokalnih zajednica, obrazovnih institucija i privrednih subjekata. Ovaj susret označio je važan korak ka uspostavljanju saradnje između navedenih lokalnih zajednica, obrazovnih institucija i privrednih subjekata sa našom kompanijom u Tuzli.

Studijska posjeta i organizacija su realizovani u okviru projekata „RAST“, a organizatori su Švicarski Caritas i Centar za ekologiju i energiju u suradnji sa Udruženjem za poduzetništvo i posao. Glavni fokus posjete bio je na razmjeni iskustava, upoznavanju sa pozitivnim primjerima iz regije Tuzle u obrazovnim institucijama, lokalnoj zajednici i privrednim subjektima.

Cilj ove posjete bio je potaknuti iniciranje novih aktivnosti i poboljšanja ekonomskog razvoja u ovih sedam lokalnih zajednica u Hercegovini, putem integracije ovih komponenti. Menprom je ponosno predstavio svoje uspješno realizovane projekte u oblasti energetske efikasnosti i zaštite životne sredine, što je doprinijelo inspiraciji i poticanju na daljnje aktivnosti u ovoj oblasti.

Ovom posjetom,  kompanija je prepoznata od strane partnera kao ključni faktor u održivom razvoju i primjeni zelenih tehnologija. Nastavit ćemo sarađivati s lokalnim partnerima kako bismo zajedno ostvarili još veće uspjehe i doprinijeli pozitivnim promjenama u našim zajednicama i okolišu.