Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
O nama - Menprom

O nama

Proizvesti domaći proizvod vrhunske kvalitete - jasna je vizija Mesne industrije Menprom, porodične kompanije osnovane 1998. godine. Vrhunski mesni delikatesi od visokokvalitetnog pilećeg, goveđeg i purećeg mesa čine Menprom jednom od vodećih mesnih industrija u našoj zemlji.

Od prvog proizvoda do danas plasirali smo široku paletu zdravih, ukusnih proizvoda proizvedenih posebnom pažnjom i po jedinstvenim recepturama. Kombinacija prirodnih tradicionalnih ukusa i potvrđenog vrhunskog kvaliteta sa neprestanim ulaganjem u nova znanja i tehnologije, te širenjem i osavremenjavanjem proizvodnih kapaciteta rezultat su sve veće potražnje i interesa za našim proizvodima. Potvrda rečenom su brojne medalje i plakete u našem posjedu, kao priznanje za sve što smo godinama stvarali ali, ipak, ono čime se posebno ponosimo je činjenica da smo svojim kvalitetom stekli povjerenje naših kupaca i postali prepoznatljivo ime i brend u našoj zemlji.

Na stalno rastuće zahtjeve za bezbjednošću hrane odgovaramo uvođenjem Međunarodnog standarda ISO 22 000-2005 u 2007. godini čime se proces proizvodnje mesnih prerađevina odvija na planski način, utvrđenim redoslijedom i pod planiranim i nadziranim uslovima, primjenjujući HACCP principe. Time smo postali prva prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini koja posjeduje ovaj certifikat.

Krajem 2008. godine uspješno smo implementirali i HALAL certifikat u okvire naše proizvodnje. Pored certifikata, kontrola zdravstvene ispravnosti i kvaliteta naših proizvoda se takođe svakodnevno vrši i u sklopu naše labaratorije koje je opremljena najsavremenijom opremom iz te oblasti. Menprom danas predstavlja dinamično, savremeno preduzeće sa 160 zaposlenika, većinom mladih, visokoobrazovanih i ambicioznih kadrova.

Misija i vizija

Naša misija je osvojiti povjerenje kupaca i potrošača pružanjem visokokvalitetnih proizvoda vrhunskog okusa, te dodatnu vrijednost kroz stalni razvoj naših proizvoda.

Naša vizija je biti standard i mjerilo kvaliteta,a naročito inovativnosti,biti drugačiji i pružati našim potrošačima uvijek nešto novo što će zadovaljavati njihove potrebe.

Naša strategija je bazirana na:

 

1. Partnerstvu s kupcima

Zadovoljstvo kupca i potrošača stavljamo na prvo mjesto i sve aktivnosti provodimo s tim ciljem, ali naš je cilj ne samo zadovoljiti, već i prevazići očekivanja potrošača kvalitetom proizvoda. Na vrijeme ćemo isporučivati proizvode koje ispunjavaju potrebe i očekivanja kupaca i prepoznati zahtjeve kupca kroz otvorenu komunikaciju, praćenje zadovoljstva i analizu reklamacija.

2. Zaposlenima

Prihvatanja novih znanja i tehnologija je uslov napretka uz kvalitetnu obuku i edukaciju. Zbog toga strategiju baziramo na stalnoj edukaciji i obuci svih zaposlenih. Podržavaćemo timski rad, ali i insistiramo i na ličnoj odgovornosti i inicijativi svakog zaposlenog.

3. Odnosima sa dobavljačima

Odnos sa dobavljačima ćemo njegovati na bazi obostranih interesa i razvoja dobrih partnerskih odnosa.

4. Zadovoljenju zainteresovanih strana

Menprom d.o.o. će se razvijati i širiti zadovoljavajući pri tome želje i očekivanja svih zainteresovanih strana: poslovnih partnera, zaposlenika, vlasnika, dobavljača, državnih institucija i institucija društvene zajednice.

5. Odgovornom odnosu prema zajednici

Kontinuirana podrška sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima u lokalnoj zajednici, kao i podrška obrazovanju mladih i pomoć u rješavanju egzistencijalnih problema socijalno ugroženih biti će jedan od prioriteta Menprom d.o.o.

NAGRADE I PRIZNANJA

Mesna industrija Menprom je tokom svih proteklih godina veoma uspješno učestvovala na brojnim sajmovima. Neke od osvojenih nagrada su: