Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Gulaš u zdjelici od hljeba - Menprom

Gulaš u zdjelici od hljeba

Sastojci:
500 g Menprom junećih kockica
250 g crvenog luka
2 mrkve
50 g celera
1 peršun (korijen)
100 g šampinjona
2 režnja bijelog luka
sol i biber
1 kašikica dimljene crvene paprike
2 kašikice ljutog ajvara
2 kašikice senfa
1-2 lista lovora
2 l vode ili povrtnog temeljca
3 dcl crnog vina
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i dodajte dvije kašikice senfa. Dobro promiješajte i stavite u frižider preko noći.
Luk prodinstajte na malo ulja i dodajte mu kolutiće mrkve, bijeli luk, celer i peršun. Dinstajte desetak minuta.
Meso u zasebnoj posudi zapecite sa svih strana, podlijte vinom i pustite nekoliko minuta da alkohol ispari. Dodajte izdinstano povrće, temeljac i začine, te kuhajte na jakoj vatri dok ne zavri. Nakon toga smanjite temperaturu, dodajte narezane šampinjone te kuhajte barem 2 sata kako bi meso postalo mekano, ono poznato “topi se u ustima”.
Savjet! Poslužiti u  hljebu kojem ste izrezali vrh. A nakon što pojedemo punjenje slijedi nam i grickanje posude koja je iznutra natopljena divnim aromama.