Kuhani kupus sa Menprom junećim kockama

 

Sastojci:

 

500 g junećeg mesa na kockice

1 kg kupusa isječenog na veće komade

150 g mrkve

1 veća glavica crvenog luka

2 režnja bijelog luka

sol i biber

1 lovorov list

2 dl paradajz sosa ili pirea

5 dl vode

1 kašika ulja

 

Priprema:

 

U tavi na ulju propržite kockice junetine da porumene sa soli i biberom.
U šerpu odgovarajuće veličine na dno stavite malo kupusa, preko kupusa polovinu luka, bijelog luka i mrkve i na kraju polovinu mesa koje ste već prethodno prepržili.
Začinite pa poredajte još jedan red kupusa, ostatak luka, bijelog luka, mrkve, mesa i opet ostatak začina. Posljednji red treba da bude kupus. Prelijte vodom i dodajte paradajz sos. Po potrebi možete dodavati vode.
Kuhajte na laganoj vatri 60 min. Poslužite toplo. Ukusno i mirisno!