Pljeskavice sa crvenim rog paprikama

Potrebni sastojci:

  • 20 kom. crvenih roga paprika

  • 20 gr. tvrđeg sira (može i Ementaler)

  • 2 jaja

  • 4 kašike brašna

  • 4 kašike mrvica

  • 1 kašika sjeckanog vlasca

  • 2 čehne bijelog luka

  • so

  • po želji 1 kom. ljutog feferona

  • po potrebi ulje za prženje

  • papir za pečenje

 

Priprema jela:

 

Operite paprike, posušite ih pa ispecite na 220°C. Kalup zaštitite papirom za pečenje, a prilikom pečenja paprike više puta okrenite kako bi se ravnomjerno ispekle. Paprike su pečene kad im kožica potamni. Pečene paprike pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se u potpunosti ohlade.

 

Hladnim paprikama ogulite kožicu i ostranite košpice pa stavite u cjedilo da se višak tekućine ocijedi. Izribajte sir. Paprike sitno isjeckajte nožem i stavite u posebnu zdjelu. Dodajte jaja, brašno, mrvice, kosani vlasac i bijeli luk, so i po želji isjeckani feferon te ribani sir.

Provjerite začinjenost. Pobrašnjenim rukama uobličite pljeskavice te ih pržite na malo jačoj vatri (ne prejakoj, da ne pocrne), a kad su pečene s obje strane (10-tak minuta) stavite na papirni ubruse kako bi se upila suvišna masnoća.