Notice: Function is_feed was called incorrectly. Conditional query tags do not work before the query is run. Before then, they always return false. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 3.1.0.) in /home/menpromb/public_html/wp-includes/functions.php on line 5905
Polagani burek - Menprom

Polagani burek

Potrebni sastojci:

  • 500gr brašna tip 400

  • voda

  • so, ulje

za punjenje:

  • 500 gr Menprom mljevenog mesa

  • 1 velika glavica crnog luka

  • biber i miješani začini

 

Priprema jela:

 

Zakuhajte tijesto od brašna, soli, ulja i vode. Jufka treba da bude malo mekša. Odmah je premažite sa malo ulja i poklopite da odstoji desetak minuta. Poslije toga je jos jednom kratko premijesite i opet premažite sa malo ulja. Ovaj put jufka treba da stoji dvadesetak minuta. Na pobrašnjenu plahtu stavite tijesto i oklagijom ga stanjite koliko je moguće, te polijte uljem. Pustite da odstoji jos petnaestak minuta.

Onda, rukama polako razvlačite tijesto, pazeći da ne popuca i da bude tanko, providno. Kada potrošite trećinu tijesta, staviti nadjev, pa opet trećina jufke, pa nadjev i još jednom prekrijte komadićima jufke. Sitno isjecite, 15×15 cm otprilike. Poslagan burek premjestite u namašten pleh od rerne i malo ga jos poprskajte uljem.

Stavite da se peči na najjačoj temperature, dok ne dobije odgovarajuću boju. Na kraju pečenja, samo malo poprskati vodom i ostaviti da se istišti.