Punjena tikva sa Menprom junećim kockama

Sastojci:

butter tikva

20 g putera

300 g junećih Menprom kocki

1 glavica luka

2 čehne bijelog luka

250 ml pasiranog paradajza

300 g mladih krompirića

so, svježi peršun

 

Priprema:

Butter tikvu presijecite na pola, očistite sredinu, premažite puterom i malo zapecite u rerni. Za ljepši vizuelni efekat, blago nožićem zasijecite površinu i napravite kockice.

Od junećih Menprom kocki spremite klasični gulaš. Propržiti luk, dodati meso, so i biber. Pržiti dok meso ne dobije lijepu boju, a zatim dodati pasirani paradajz i vode dovoljno da prekrije meso. Kuhati nekih 40 minuta. Po potrebi dodavati vode.

Pored toga skuhajte mlade krompiriće, što sitnije. Kada tikva dobije rumen gornji sloj, izvadite je iz rerne i napunite gulašom i krompirićima. Začinite po želji. Mi smo koristili samo so i svježi peršun.

Nakon toga napunjenu tikvu i ostatak krompirića vratite u rernu i dodatno zapecite da bi se svi ukusi spojili. Jednostavan, a nešto drugačiji recept koji miriše na jesen. Uživajte.