Sarma sa Premi suhim mesom

Sastojci:
 
500 g mljevenog mesa
1 glavica kiselog kupusa
100 g suhog mesa
100 g riže
Pola glavice crvenog luka
2 režnja bijelog luka
1 kašikica crvene paprike
1 lovorov list
Sol i biber po želji
Priprema:
Od glavice kupusa odvojite listove i izrežite korijen na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. Crveni i bijeli luk sitno isjeckajte, suho meso izrežite na male trakice.
U mljeveno meso dodajte sol, biber, crvenu papriku, bijeli luk, crveni luk i trakice suhog mesa te rižu.
Sve dobro promiješajte, a po potrebi dodajte i malo ulja. U listove kupusa zamotajte nadjev od mesa i presavijte rubove.
Ostatak kupusa narežite na rezance, složite u šerpu i uz malo vode sve zajedno kuhajte 1,5 sati na laganoj temperaturi. Savršen prilog uz sarmu je kremasti pire od krompira.
Prijatno!