Sitni ćevap

Potrebni sastojci:

800 g junećeg Menprom uvijek svježeg mesa

2 glavice crvenog luka

3 čehne bijelog luka

1,5 dcl ulja

1 supena kašika soli

½ kašičice bibera

1 supena kašika slatke mljevene paprike

2 dcl soka od paradajza

lovorov list

1 l vode

 

Priprema:

U šerpu staviti ulje da se ugrije, dodati sitno nasjeckani luk i promiješati. Kada luk postane proziran, dodati i nasjeckani bijeli luk, promiješati pa dodati so i biber. Luku i začinima zatim dodati kockice junećeg Menprom mesa. Meso dinstajte dok ne porumeni dovoljno sa svih strana, dodajte crvenu papriku, lovorov list i sok od paradajza. Nakon par minura zalijte vodom, promiješajte i kuhajte dok meso ne omekša. Uz sitni ćevap možete poslužiti i prilog poput riže ili pire krompira. Prijatno.