Tuzlanska kobasica sa dinstanim kiselim kupusom

Sastojci:

 

1 crveni luk
100 g Menprom Pollo pilećih prsa u ovitku
100 g Menprom Premi suhog mesa
1 pakovanje Tuzlanske kobasice
500 g kiselog kupusa
biber
1 kašikica crvene paprike
ulje
Priprema:
Kobasice najprije ispecite na tavi. Luk nasjeckajte na sitno pa ga kratko dinstajte na ulju na kojem su se pekle i kobasice.
Dodajte sitno sjeckana pileća prsa.
Kiseli kupus isperite u vodi ako je preslan, a zatim ga dodajte luku i pilećim prsima. Pobibiberite i dodajte crvenu papriku.
Dinstajte kiseli kupus još 15ak minuta. Kobasice umotajte u blago prženo Premi suho meso i poslužite sa gotovim kupusom. Idealan spoj jesenjih okusa za prave gurmane.
Prijatno!